Gå till innehåll

Yoga

Alla kan yoga, jag vill verkligen förmedla att du inte behöver vara vig eller kunna stå på huvudet för att komma till yogamattan! Yoga handlar inte om prestation utan att möta sig själv och sin kropp där den är och lära sig att acceptera sig själv fullt ut, med alla ens konstigheter och härligheter.

Välkommen "i befintligt skick" - kom om du är stel som ett kylskåp, om kroppen är full av rastlöshet, om hjärnan konstant snurrar av tankar, om du aldrig provat yoga eller har lång erfarenhet.

Jag lär ut Sama yoga som är en intutitiv, öppen och skön yogaform som välkomnar det som är, hur det än är. Passen är omväxlande, jordnära och hjärtliga. Under kurser kan du se schemat för återkommande klasser i Varberg. Jag håller även pass på beställning för företag, skolor, kommuner och privatpersoner.

När vi möts på mattan ger vi oss själva en paus från oro, planering och grubbel och tränar oss i världens bästa metoder för omtänksam omvårdnad av kropp, tankar och känsloliv.

Vi tränar styrka, balans, smörjer lederna, tar hand om inre organ och tränar oss i avslappning och andning. Framförallt är jag intresserad av hur vi tränar upp vår formbara hjärna och vårt nervsystem med yogan, så att vi kan bli lugnare, gladare och mer närvarande och tålmodiga. 🙂 Ibland använder vi rösten och sjunger ett mantra eller två, då kan man lyssna eller vara med. 

Lite om mig:
Jag har utövat yoga sedan 2002 och yogan är för mig en källa till återhämtning, inre och yttre styrka, större självkännedom och ett sätt att bli mer medveten och närvarande i allt jag gör. Det är en så viktig del av mitt liv att jag gärna vill föra den vidare, därför bestämde jag mig för att utbilda mig till yogalärare. 2007 var jag klar med en internationell certifiering enligt Yoga Alliance, för lärarna Sky Akasha Chaitanya och Swami Vagishananda Saraswati. Utbildningen innehöll även studier i yogafilosofin Vedanta. Jag har sedan dess fördjupat min utbildning genom flera retreat på Bali och i Sverige, både med Sky och andra lärare. Jag är beteendevetare med inriktning på hälsopromotion och väver gärna in fakta och ny forskning kring hälsa och psykologi i klasserna. Jag är också certifierad mindfulness (MBSR) instruktör.